Facebook Pixel
Kvinnehelsepodden

Abort: Det vanskelige valget, tabu og kvinners opplevelser

Kvinnehelsepodden
Kvinnehelsepodden

Rundt 30 prosent av norske kvinner tar abort i løpet av livet. Likevel er abort et tema som er underkommunisert og tabubelagt. Hvorfor er det sånn? Hvordan er det egentlig å ta abort? Og hvilken oppfølging og støtte trenger kvinner i denne situasjonen? 


For å svare på disse spørsmålene og mer, har vi besøk av June Holm og Vilde Bratland Hansen, forfattere av boken «Avbrutt – fortellinger om abort». Da June Holm ble uønsket gravid og tok abort, følte hun på både ensomhet, skam og skyldfølelse. Hun savnet informasjon om hva hun kunne forvente, og hun skulle ønske hun kunne lese om andres erfaringer. Da Vilde Bratland Hansen ville være en god støtte for en venninne som gjennomgikk en abort, fant hun ikke litteratur som kunne være til hjelp. De bestemte seg derfor for å snakke med norske kvinner om hvordan de opplever abort.


I boken vier de plass til kvinners personlige fortellinger, men presenterer også aborthistorie, forskning og litteratur om temaet. Vi får høre mer om innholdet i boken, og June deler sin historie med oss.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Kvinnehelsepodden
Spelar inte