Facebook Pixel
Bli säker-podden

#225 Blå bubbla, grön bubbla

Bli säker-podden
Bli säker-podden

I förra veckans poddavsnitt pratade vi bland annat om Nothings bryggtjänst som kopplade ihop Android-mobiler med Apples Imessage-system. Vi summerade situationen med orden ”det här är någonting som ingen bör använda”

Sedan dess har det hänt än hel del. För det första visade sig tjänsten vara ännu värre än vi ursprungligen antog. Utöver den säkerhetsmässigt vidriga principen som lösningen förlitade sig på var Nothings säkerhets- och konfidentialitetsutfästelser rena lögner. Detta avslöjades av trio säkerhetsgranskare, och deras avslöjanden fick Nothing att ta bort appen från Google Play.

För det andra har Apple meddelat att de kommer förbättra interoperabiliteten mellan IOS och Android på egen hand. Nästa år kommer Apple att lägga till stöd för RCS-meddelanden i Iphones meddelandeapp. Det gör att meddelanden som skickas mellan Iphone- och Android-mobiler får stöd för moderna meddelandefunktioner, till exempel reaktioner, läskvitton, skrivindikatorer och bilagor med hög kvalitet.

I veckans podd pratar vi om båda dessa nyheter och varför de inte förändrar vår ständigt återkommande rekommendation: använd Signal.

Se fullständiga shownotes på https://go.nikkasystems.com/podd225.

Bli säker-podden
Ei soiteta