Facebook Pixel
Bli säker-podden

#233 Moment 22-faktor

Bli säker-podden
Bli säker-podden

Många av dagens lösenordshanterare har inbyggt stöd för att generera engångskoderna som behövs vid inloggning på konton som skyddas med tvåfaktorsautentisering. Bitwarden, 1password, Proton Pass och Icloud-nyckelringen är exempel på lösenordshanterare med sådant stöd.

Integrerat stöd för att spara tvåfaktorsautentiseringshemligheter och generera engångskoder förenklar inloggningsprocessen. Stödet ersätter dock inte fristående tvåfaktorsautentiseringsappar helt och hållet. Någon app måste ju generera engångskoden som behövs vid inloggning i lösenordshanteraren.

I veckans poddavsnitt pratar Peter och Nikka om den bästa lösningen på lösenordshanterarnas ”moment 22”. Nikka tipsar också om en kommande lösning som tar itu med problemet på riktigt. På sikt kommer det nämligen gå att låsa upp lösenordshanterare med passkeys. Tack vare en utökning till den underliggande standarden kommer kompatibla passkeys dessutom att eliminera behovet av att skriva in användarnamn och lösenord vid upplåsning av lösenordshanterarnas lösenordsvalv.

Se fullständiga shownotes på https://go.nikkasystems.com/podd233.

Bli säker-podden
Ei soiteta