Facebook Pixel
Din Röst

#52. Din Röst - Helena Kopp Kallner

Din Röst
Din Röst

Helena Kopp Kallner - en stark röst inom kvinnohälsa! Överläkare inom gynekologi på Danderyds Sjukhus och forskare på karolinska Institutet.


Helena är själv född på på sin nuvvarande arbetsplats och har fött alla sina tre barn där. Hon har varit en frågvis typ hela livet och alltid törstat efter kunskap. 

HUR vi säger saker kan göra stor skillnad. Vi pratar mycket om att kommunikation inom vården inte kan underskattas Helena har alltid med sig en inre övertygelse om att det är värt att ta sig tid för att få med patienten på tåget kring hur hon tänker då förståelsen är viktig för motivationen framåt. 

Vi pratar om kvinnokroppens olika faser, attityden i samhället om att vissa grejer är naturliga och ska tålas, hemmafödslar, restnoterade hormonpreparat och om vårdens stora utmaningar.

Hur är det att vara förändringsbenägen i vården? Vilka hinder finns? Och varför påverkar USAs abortpolitik världen i stort?

Politiken förstår inte hur ojämlik vården är över landet, det är en kamp som skulle gynnas av en betydligt större statlig styrning av vården.

Hon forskar i flera stora projekt men med en tydlig röd tråd- livskvalitet. Helena vill vara en tydlig röst i att belysa att det finns hjälp att få om man inte mår bra!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Din Röst
Ei soiteta