Facebook Pixel
Din Röst

#56. Din Röst - Thomas Bodström

Din Röst
Din Röst

Thomas Bodström - abvokat och fd justitieminister - ett roligt samtal om modet att bli politiker, cancelkulturen och vår situation just nu efter ökad terrorhotnivå.

Han ville bli advokat tidigt, var ett rätt så stökigt barn som levde för fotbollen Som äldre spelade han i allsvenskan, innan juridiken och sedermera politiken tog över.

Det politiska intresset startade i stort sett med MUF´s generösa fester och det var inte helt självklart att Socialdemokraterna skulle bli det parti han sympatiserade mest med.


När Thomas företrädde familjerna efter den fruktansvärda diskoteksbranden i Göteborg blev han en viktig juridisk röst och mer och mer välkänd i media.

År 2000 blev han utsedd till att bli ny justitieminister efter Laila Freivalds avgång, ett oväntat val för alla inklusive honom själv.


Vi pratar om koranbränningar, gängkriminalitet och vilka verktyg som finns att tillgå i politiken. Gör man verkligen det man kan? Och vilka befogenheter har man?

Han är kritisk till både regeringen och sitt eget parti, Thomas bestämda åsikt är att trygghetsaspekten måste gå först, och det inte är samma sak som att ge efter för andras agendor.

Han konstaterar också att ger man sig in i debatten får man vara beredd på att få en smäll - men hur jobbigt det än kan vara så kräver en debatt ändå motstånd!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Din Röst
Ei soiteta