Facebook Pixel
Din Röst

#60. Din Röst - Malou von Sivers

Din Röst
Din Röst

Den uppskattade, erfarna och prisade journalisten Malou von Sivers är gäst nr 60! Ett spännande avsnitt, som bl a berör att journalistik och yttrandefrihet har tuffa tider idag, och att ängsligheten är enormt problem.


En tid i Grekland blev till ett politiskt uppvaknande för den samhällsengagerade Malou som ung. Starten på journalistkarriären blev i wallraffeportage i kvällspressen, därefter kom kriminaljournalistik och senare en stor delaktighet i uppstarten av Tv4 - bland mycket annat!


Vi pratar om storartade möten i omtalade intervjuer med bl a Ingmar Bergman, Nelson Mandela, Britney Spears och nu senast Olena Zelenska.

Vad sticker ut i minnesbanken? Vad gör man när man inte når fram till en gäst? Eller när det skaver hos en själv? Hemligheten ligger i att det gäller att skapa ett mentalt rum i samtalet.

Malou konstaterar det viktiga i att man måste fråga sig själv varför man ska göra en intervju. Och - att ta fram människor som får tycka och uttrycka sig är inte detsamma som att man som journalist ger intryck för sina åsikter  Det är en stor avvägning vilka perspektiv man vill ge plats. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Din Röst
Ei soiteta