Facebook Pixel
Din Röst

#62. Din Röst - Peter Jöback

Din Röst
Din Röst

Peter Jöback - Ett extra långt julavsnitt, inspelat i Peters hus i sann vinterskrud!

När han sjöng som liten - då lyssnade folk. Ändå skämdes han för sin röst. Nu har den tagit honom oerhört långt, och om detta kretsar vårt samtal!

Han var tonårsidol på musikalscenen, har skönjt internationella framgångar i såväl London som på Broadway och haft ett starkt driv. 


Vårt samtal gör inga musikalnördar besvikna, vi pratar både om Kristina från Duvemåla och givetvis vår gemensamma nämnare Phantom of the Opera, och om skillnaderna mellan arbetssätten i Sverige och Broadway. Som skivartist har Peter bl a gjort ett av Sveriges mest sålda julalbum genom tiderna - Jag kommer hem igen till jul. 

Peter har även vågat vara en stark röst i att prata om det som är svårt. Han har berättat om att han utsattes för övergrepp som barn, vilket varit svårt att acceptera och förstå, det var inte förrän han var 35 som han förstod det fullt ut.


Hur är det här att ta ett nej - och att själv säga nej? Vad är framgång? Och vad var det första Peter sa till Tommy Körberg?

Han har varit såväl tokyllad som sågad, har kämpat för att få hålla i och visa sin artistiska bredd och även för att vara sann mot sig själv. Peter poängterar det så viktiga - att ingen ska behöva gömma sig från den man faktiskt är.







Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Din Röst
Ei soiteta