Facebook Pixel
Finans Podcast

Impact #24: Danske Bank ramt af klima-kritik

Finans Podcast
Finans Podcast
Landets største bank bliver kritiseret for ikke at handle efter egen klimapolitik, og mange virksomhedsledere har tilsyneladende svært ved at få styr på rapportering og håndtering af virksomhedens sociale ansvar. Det er, hvad vi taler om i denne uges podcast fra Finans Impact.

(01:11) Danske Bank handler mod egne advarsler
Danske Bank har indtaget en hovedrolle i forbindelse med en ny milliardindsprøjtning til norske boreplatforme designet til at finde ny olie. Det sker på trods af, at Danske Bank udtrykker stor bekymring for netop jagten på ny olie.

(08:52) Hvorfor fylder det sociale ansvar mindre end klima?
Klima fylder umiddelbart noget mere i virksomhedernes ESG-bevidsthed end socialt ansvar. Mens mange virksomheder allerede er godt i gang med at rapportere på klima og miljø, så halter det med rapporteringen af sociale forhold som diversitet og inklusion.

(17:18) Finans Impact Awards
For anden gang afholder Finans ”Finans Impact Awards” - en event for virksomheder og organisationer, der arbejder aktivt med ESG. Priserne er en anerkendelse af virksomheder, der gør en reel forskel og viser vejen frem på ESG-området for dansk erhvervsliv. Indtil 1. marts kan man indstille sig selv eller en anden, som gør en forskel inden for ESG.

Hent alle afsnit af Finans podcasts i Apple Podcast, på Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

I studiet: Klimaredaktør Jakob Martini, journalist Sille Wulff Mortensen og ESG-redaktør Signe Ferslev.

Teknik og lyddesign: Kasper Søegaard og Anders Thykier.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Finans Podcast
Ei soiteta