Facebook Pixel
Försvunnen

Fallet Tove del 10: Avslut

Försvunnen
Försvunnen
Testa Naudio gratis i 30 dagar. Ange koden FORSVUNNEN (gäller endast för nya prenumeranter).

--

I Eksjö tingsrätt är förväntningarna höga. Det har under utredningens gång visat sig att det avgörande momentet för hela rättegången kommer bli vittnesmålet från rättsläkaren som utfört den rättsmedicinska undersökningen av Tove.
Försvararna verkar ha hittat en alternativ dödsorsak men har den förklaringen något fog eller är det ett halmstrå som greppas efter?

Under rättegångens sista dagar hålls förhören med de båda misstänkta inför fulla salar i tingsrätten. Nu ska de en gång för alla förklara sina versioner av vad som egentligen hände natten när Tove dog.

Försvarsadvokaten Hanna Lindblom bidrar med sin erfarenhet för att ge svar på hur väl försvararna bygger upp sitt försvar av sina klienter och framför allt ger sin insikt i om åklagaren lyckas få det straff för de båda misstänka som han söker.

Under slutpläderingarna väcks mycket känslor. Åklagare Adam Rullman anser brottet var av särskilt hänsynslös art att det inte finns några omständigheter som gör att de båda misstänkta bör få någon strafflindring.

På andra sidan rättssalen pläderar försvararna att deras klienter omöjligt kan fällas för mord. I deras mening är bevisningen för tunn. Frågan är vem som får rätt.
Försvunnen
Ei soiteta