Facebook Pixel
Försvunnen

Fallet Tove del 9: Rättegången

Försvunnen
Försvunnen
Den tre dagar långa rättegången börjar känslosamt. Toves anhöriga har väntat i närmare ett halvår på svar och upprättelse. Som väntat har åklagare och försvar olika syn på sakframställan men ingen kunde ana vilken väg försvararna skulle ta för att måla upp sina klienter i bästa dager.
 
 Under rättegångens första dag presenterar åklagare Adam Rullman sin bevisning och sin upplevda tidslinje för allmänheten för första gången. Från försvarets sida chockar 20-åringens försvarsadvokat, Clea Sangborn, hela landet med en ny, alternativ, dödsorsak. De flesta viftar bort Sangborns teori som ett dåligt försvarstal, men den före detta kriminalteknikern Sonny Björk ger försvarsadvokaten rätt i vissa delar.
 
 Starka känslor väcks i rätten då åklagaren ska läsa upp den rättsmedicinska rapporten. Toves anhöriga lämnar rättegångssalen och en makaber bild av tillvägagångssättet målas upp. Men är den tekniska bevisningen nog? Kommer rättsläkarnas analys att räcka för en dom?

 Köbildningen utanför tingsrätten är lång och många besvikna åhörare lämnar parkeringen när platserna tar slut. Två rättssalar fylls av media, experter och intresserad allmänhet. Alla med samma frågor i tankarna... Vem är skyldig och vem har gjort vad?

Försvunnen
Ei soiteta