Facebook Pixel
Hverdagens Klimahelte

En grøn retfærdig fremtid - Esther Kjeldahl, Clara Berg-Jensen, Den Grønne Ungdomsbevægelse/Fossilfri Fremtid

Hverdagens Klimahelte
Hverdagens Klimahelte

Der er meget på programmet - og på spil i episoden her. Ekstra meget, fordi jeg taler med hele to klimahelte denne gang, men også fordi de lægger kræfter i så vidtrækkende mange klimaaktivistiske tiltag, at det kan være svært at fatte, hvordan de rummer det hele.

Men det gør de!

De stopper olie- og gasfelter ved hjælp af folkets, din og min, kraft. Skriver bøger hver for sig og sammen, bøger, der får lysende stjerner med på vejen - to af dem taler vi om her: "Vi er sammen om at mærke det" og "Retfærdig naturbevarelse". De skaber klimarelaterede protestsange og landsdækkende grønne bevægelser, og så er de klodeengagerede kærester 24/7. Snart skal de også være forældre, og det gør mig oprigtig glad, at netop de to kvinder sætter et barn i verden.

💚

Lyt med og bliv klogere, mere håbefuld og forhåbentlig også mere fuld af kampgejst. Det blev jeg, og det er jeg taknemmelig for, ligesom jeg er det, hver gang jeg møder mennesker, der rent faktisk handler på de udfordringer, vi skal have klimaløst.

Tak for at lytte med.

Jeg hedder Lene Outzen Foghsgaard, og jeg skriver og podcaster om mennesker i den grønne omstilling. Hverdagens Klimahelte er mit bud på inspiration, men også lindring i en verden, hvor vi har så meget brug for at sadle om og sammen få skabt det nye gode liv. Et liv med markant mindre forbrug og brug af fossilfri brændsler. En grøn og mere retfærdig fremtid!

Bøger nævnt i episoden:

"Vi er sammen om at mærke det". Esther Kjeldahl. 2020. People´s Press. "Retfærdig Naturbevarelse". Den Grønne Ungdomsbevægelse. Udgivet af Den Grønne Ungdomsbevægelse. "It´s Not That Radical". Mikaela Loach. "Kapitalismens afslutning". Ulrike Hermann. Lindhardt og Ringhof.

Initiativer nævnt i podcasten:"Stop Hejre", find det på instagram ved at søge på Fossilfrifremtid

Hverdagens Klimahelte
Ei soiteta