Facebook Pixel
Hverdagens Klimahelte

Klimamakrellen Helger Danske - Anne Marie Helger, skuespiller og komiker

Hverdagens Klimahelte
Hverdagens Klimahelte

Kært barn har mange navne, ikke mindst når man er født Anne Marie Helger, skuespiller, entertainer og komiker. Nogle af navnene er hun stolt af - så lad os lige starte med dem: Fodfolkets Dronning, Klimamakrel og endnu bedre ældre førstegangsdøende klimamakrel! Titlen kom til hende i en drøm, og hun lå og klukkede, da hun vågnede og huskede den.

Men Anne Marie Helger er også blevet kaldt en rosinrynket lorteluder og dét af en mandlig kollega i branchen under et af hans shows. Det rosinrynkede står hun bestemt ved, men sidste del holder hun ikke af, for hverdagens klimaheltinde har jo altid kun sagt ja til dét, hun kunne stå inde for.

Anne Marie Helger har altid stået op for de svageste i samfundet, og klima og miljø har også altid fyldt. Bevidstheden er dog vokset i takt med, at datteren Johanne Helger Lund blev mere og mere engageret i den grønne dagsorden, blandt andet gennem sit tøjfirma Ecouture, men også at der kom børnebørn til. Samtidig har Jytte Abildstrøm haft en finger med i spillet.

Som klimamakrel står hun hver torsdag foran trappen op til Folketinget og råber politikerne op - på klimaets vegne. Initiativet hedder KLIMAPÅMINDELSEN og gruppen af primært seniorer bliver bare ved og ved, også selvom rigets folketingelingelater konsekvent vender ryggen til.

Anne Marie Helger er et festfyrværkeri af mening, mod og farver, hun taler om sit medfødte tungsind, der tager alle sorger på forskud, men i mødet med hende, er det lyset, der vinder.

Lyt til sprogblomster, livsvæsentlige pointer og refleksioner, egne sange og bliv forhåbentlig inspireret til at dele ud af den overflod og forstoppelse, vi hver i dag lever i og med. Forandringens vinde blæser!

God lyttelyst og del meget gerne med alle, der kunne trænge til et skud Helger Danske.

  • Jeg hedder Lene Outzen Foghsgaard, jeg er journalist og jeg skriver og podcaster om mennesker i den grønne omstilling. Hverdagens klimahelte er mit bidrag til en bedre verden. 💚

Ps. Tjek også lige den her video med Anne Marie Helger og co om at rydde op efter sig på Roskilde Festival. Humor som drivkraft.

https://www.facebook.com/orangefeeling/videos/1271455856348855/

Alle Anne Marie Helgers legendariske kjoler, som hun jo selv kalder rober, udstilles i Svendborg på kostumariet - faktisk et baf de eneste kostume-museer i verden.

Se mere her:https://www.kostumarium.dk/

This podcast is powered by Pinecast.

Hverdagens Klimahelte
Ei soiteta