Facebook Pixel
Hverdagens Klimahelte

På tur i Vejkantsdanmark - Carsten Theede, Blaffernationen

Hverdagens Klimahelte
Hverdagens Klimahelte

Velkommen til favre ny – i hvert fald for mit vedkommende og måske også for dit – blafferverden! Min helt denne gang, Carsten Theede, har blaffet i 20 år, og for ti år siden startede han fællesskabet og virksomheden "Blaffernationen", hvor målet er at befolke danske vejkanter med unge og voksne, der transporterer sig via tomlen på kryds og tværs af landet.

Det giver så god mening både klimamæssigt, men også medmenneskeligt!

Lige nu er der 3 millioner biler i Danmark, og hver gang en bil kører af sted sidder der max. halvanden personer i den. Udover at det skaber flere og endeløse bilkøer og koster milliarder af kroner i spildt arbejdstid, belaster det vores fælles verden med millioner af unødige tons CO2.

Samtidig med de halvtomme biler er der især i udkanterne, udenfor de store byer, et voksende behov for privatbilisme, fordi de offentlige muligheder bliver færre og færre i disse år.

Opfordringen fra Carsten Theede lyder: Lad os dele de biler, der er, og tænk hvis vi blev så gode til det, at det også kunne reducere den samlede enorme bilpark.

Det medmenneskelige aspekt fylder også meget, når vi taler fænomenet at blaffe. Rummet i bilen er et særligt tillidsfuldt og fortroligt sted, hvor uventede samtaler kan opstå og fordomme nedbrydes, fortæller min helt. Han nævner den store hjælpsomhed, der findes derude. Han oplever den selv ligesom de hundredvis af unge på landets højskoler, som han har haft under oplæring, gør det.

Carsten Theede står bag et blafferstoppeskilt, der var seks et halvt år undervejs, og lige nu er ude i syv kommuner. Godt 60 steder står det klar til at skaffe folk et lift. Forhåbentlig i nær fremtid vil du og jeg kunne finde det rundt i hele landet. Min helt arbejder målrettet på sagen.

🌱

Jeg hedder Lene Outzen Foghsgaard. Jeg er journalist, og jeg skriver og podcaster om mennesker i den grønne omstilling. Med podcasten håber jeg at kunne inspirere og plante håb og handling.

Find mig på www. detendergrønt.dk

Læs meget mere om "Blaffernationen" på www.blaffernationen.dk og find også blaffernationen på både instagram og facebook.

This podcast is powered by Pinecast.

Hverdagens Klimahelte
Ei soiteta