Facebook Pixel
Hverdagens Klimahelte

Verden er et ustyrligt monster - Daniel Rye, fotograf

Hverdagens Klimahelte
Hverdagens Klimahelte

Episoden her kunne ikke være mere aktuel. Vi har fornyligt i Danmark oplevet en lang periode med konstant varme og ingen regn. Medierne har ligefrem talt om tørke i Danmark - en anden slags tørke vel og mærke end den millioner af afrikanere oplever og kæmper imod i takt med, at temperaturen på jorden stiger.

Ligesom Daniel Rye bruger billedet af verden som et ustyrligt monster, når han taler om vores afhængighed af forbrug og luksus, så bruger han også ordene "jeg var jo selv et offer".

Sætningen er på mange måder nøglen til at forstå, hvorfor min hverdagens klimahelt fra at have siddet som gidsel i Syrien i 2013 i dag er glødende klimaaktivist. Han så sammenhængen mellem klimaforandringerne og krig. Han følte den på egen krop.

Lyt med og forstå, hvorfor klimatilpasning er tvingende nødvendigt, hvis millioner af medmennesker i det globale syd skal kunne leve og overleve også i fremtiden, dér hvor de bor.

Hør Daniels refleksioner omkring lykken - hvor den ligger, og hvad vi hver især kan gøre for at handle på de omsiggribende udfordringer, vi sammen har skabt.

🌱

Jeg hedder Lene Outzen Foghsgaard. Jeg er journalist og podcaster i virksomheden "Det ender grønt", og serien her er mit bidrag til at inspirere og motivere til en bedre og klimatilpasset verden. Tak fordi du lytter med. Find mig på www.detendergrønt.dk

Sidst i episoden spiller jeg Karla (Fomsgaard Outzen) og Annas (Lydal Laugesen) fineste sang "Simple Change".

Hverdagens Klimahelte
Ei soiteta