Facebook Pixel
Og

10. Bindestreks-tro – en økumenikk for vår tid? (Joel Halldorf)

Og
Og
Vi-og-dem tenkning dominerer i vår tid og kirken er ikke et unntak! Etter noen tiår med optimisme kan det virke som om konfesjonelle identitet har seilet opp som en «branding». Det er godt å vite hvor man kommer fra for å vite hvor man er på vei, men hvilket mål er det vi setter foran oss når det kristne liver mer og mer går ut på å bygge festninger?  «Men hvor er du egentlig i fra?» kan folk med ikke-vestlig bakgrunn bli avkrevd, og slik blir de avskrevet som skikkelig norske. Løsningen har for mange blitt bindestreks-identiteter, som for eksempel norsk-pakistaner. «Men du har jo pinsevennbakgrunn, du», kan medlemmer i Den norske kirke høre, og dermed bli underkjent som ekte lutheraner. Kan løsningen for noen kristne være å omfavne bindestreks-identiten? I denne episoden utforsker Joel Halldorf bindestreksidentiteten «kulturell pinsevenn, praktiserende lutheraner og krypto-katolikk». Bindestreksidentiteter er en gave når det skal bygges broer!
Joel Halldorf er aviskommentator, forfatter, teolog, professor i kirkehistorie, podkastvert i suksessen Läsarpodden, og mye mer. Halldorf er for tiden aktuell med Bokens folk – En sivilisasjonshistorie fra papyrus til piksler (Verbum forlag).

Programledere er Ann Jeanette Ekberg og Stian Kilde Aarebrot, fagansvarlige for henholdvis dialog og trospraksis i Areopagos.

Episodens OG er Johannes Cassianus

Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev/
Kontakt oss på og@areopagos.no
Musikk: David Pollen / Doydank 
Og
Ei soiteta