Facebook Pixel
P3 Krim

EXTRA: Flera sprängningar i veckan och nätverk Rumba

P3 Krim
P3 Krim

Den senaste veckan har det inträffat explosioner vid flera bostadshus i Stockholmsområdet och även i Linköping, och flera av de adresserna kan kopplas till personer som misstänks för brott under höstens våldsvåg. I det här avsnittet berättar vi mer om det vi vet så här långt.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Tidigare i veckan berättade vi om rättegången efter mordet på Ismail Abdos mamma i Uppsala. Det mord som startade våldsvågen, efter splittringen av Foxtrotnätverket, i höstas.


Ledaren Rawa Majid och hans tidigare högra hand, Ismail Abdo, gick från att vara nära vänner till att bli bittra fiender.


Sedan de mest intensiva veckorna i september och oktober har Rawa Majids sida kraftigt försvagats, flera av hans allierade har gripits eller mördats och att ena sidan försvagades på det här sättet kan vara en förklaring till att läget lugnade ner sig en del. 

Men den senaste veckan har det på nytt inträffat flera sprängningar i Stockholmsområdet och också i Linköping. Flera av adresserna som har utsatts har koppling till personer som i sin tur är misstänkta för dåd mot Ismail Abdos sida.




Programledare: Jenny Hellström och Mariela Quintana Melin

Reporter: Naimi Lundegård

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Ei soiteta