Facebook Pixel
Penserpodden

Avsnitt 271: Tillväxtförutsättningar i Senzime, Arcoma och Rottneros

Penserpodden
Penserpodden
I veckas podd dyker vi ner i tre spännande bolag där vi fördjupar oss i tillväxtförutsättningarna under kommande året. I avsnittet låter vi bolagens analytiker ge en bakgrund till det rådande läget, vart man kommer ifrån och sedan givetvis vart vi är på väg.

Vi inleder med medtech bolaget Senzime, som släpper sitt bokslut under nästa vecka. Tillväxten har under de tre första kvartalen 2023 varit stark och vår analytiker Klas delar med sig om vad han förväntar sig av rapporten och bolagets utsikter framåt.

Vi följer upp på temat medtech och kollar på ett mindre men väl etablerat bolag inom digital röntgen, nämligen Arcoma. Bolaget är redan lönsamt och har uppvisat stark tillväxt i försäljning under 2023. Analytiker Hjalmar delar med sig om vilka faktorer han ser kommer kunna stärka såväl brutto- som vinstmarginal under kommande året.

Avslutningsvis diskuterar vi massabolaget Rottneros som stänger ett utmanande 2023 bakom sig. Trots det gångna året har bolaget goda finanser med bibehållen utdelning och de satsar på ny produktionskapacitet under det kommande året för att kapitalisera på den uppdämda efterfrågan de ser. Till det handlas aktien till en rabatt mot eget kapital. Vilken historisk indikator detta har varit delar analytiker Mathias med sig av i avsnittet. Lyssna in!
Penserpodden
Ei soiteta