Facebook Pixel
RVTS Vest Podcast

I møte med ungdom som krenker seksuelt - Fredagsfokus podcast - 14.04.23

RVTS Vest Podcast
RVTS Vest Podcast
Seksuelle krenkelser utøvd av personer under 18 år har fått økt oppmerksomhet de siste årene. Omfanget av krenkelser ser ut til å øke. Eller gjør det det?

Blant ungdom mellom 12 og 16 år, svarer 22 % å ha opplevd seksuelle krenkelser fra jevnaldrende. Det dreier seg om blotting, beføling og samleielignende handlinger mot sin vilje. 28 % jenter og 16 % gutter (UEVO, 2019).

I Fredagsfokus denne gang har vi invitert med Kjersti Draugedalen, som sammen med psykologspesialist Helle Kleive nylig har gitt ut boken «Skadelig seksuell atferd i skolen». Vi drøfter hvordan fagpersoner og tjenester bør møte ungdom som har krenket andre seksuelt.

Draugedalen er også foredragsholder på Våre barn-konferansen - en nasjonal konferanse om bekymringsfull og skadelig seksuell atferd hos barn og unge, som skal være i Bergen 23. til 25. mai.Sendingen gikk 14. april 2023

I panelet:
Steinar Hvål, psykologspesialist
Mette Garmannslund, psykologspesialist
Kjersti Draugedalen, Ph.d. stipendiat ved Universitetet i Sørøst-Norge og Tønsberg kommune

"Fredagsfokus podcast" er lydutgave av Fredagsfokus, som hver måned strømmes live på www.facebook.com/RVTSVest og rvtsvest.no/live/. Se alle tidligere Fredagsfokus her: rvtsvest.no/fredagsfokus/
RVTS Vest Podcast
Ei soiteta