Facebook Pixel
Utlendingsnemnda

Utenforskap & kriminalitet m/ Ghulam Abbas & Belizio

Utlendingsnemnda
Utlendingsnemnda

Vi avslutter sesong 1 av Utlendingsnemnda med en prat om utenforskap og kriminalitet, og for å snakke om dette viktige temaet har Marius og Jules invitert:


Ghulam Abbas, som var leder av den såkalte B-gjengen. Han ble i 2009 dømt til fengsel for organisert kriminalitet. Etter endt soning har Abbas fått livet på rett kjøl. Han jobber som miljøarbeider, går på sosionomstudiet og holder foredrag med bakgrunn i sine egne erfaringer. Abbas er for tiden aktuell med boken "Gudfaren - Om B-gjengen, integrering og livet i den kriminelle underverdenen".


Emil Cabral Hortman aka Belizio, som i tillegg til å være artist og skuespiller var medlem av den beryktede Barnevernsbanden, som i 2010 sto for norgeshistoriens kanskje største krim- og ransbølge. I Kristiansand begikk ungdommene på 13-15-åringer over 1000 lovbrudd på få måneder, etter hvert bevæpna med balltre, kniver og pistoler. Gjengen hadde én ting til felles: Alle var under barnevernets omsorg.


Hvordan hindrer man at unge menn havner utenfor? Hva kan skolen, barnevernet, politiet, politikerne og media gjøre? Vi tar praten.



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Utlendingsnemnda
Ei soiteta