Facebook Pixel
AFLYTTET - i garagen

Chatkontrol, FE-SNAFU og 'The Iron Dome'

AFLYTTET - i garagen
AFLYTTET - i garagen
Aflyttet har talt med Jesper Lund, formand for IT-politisk forening og medlem af EDRI, European Digital Rights, om det kontroversielle CHATKONTROL forslag, der potentielt ønsker adgang til alle EU-borgeres telefoner og computere, noget nuværende regering i Danmark synes er en glimrende ide.
Samme regering er netop igang med at nedsætte en kommision til behandling af FE-sagen/Findsen-sagen/NSA-sagen, der som bekendt tog sin begyndelse ovenpå en pressemeddelelse fra forsvarsministeriet på baggrund af en rapport fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne, der siden er blevet underkendt af en anden kommision. Midt i det hele stod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Fredriksen og forhåndværende FE-chef Lars Findsen, der indtil fornylig var anklaget for at lække statshemmeligheder - en anklage, der nu pludseligt er bortfaldet. Hvor står vi så nu, spørger jeg Jesper Lund?
Og så har jeg været i arkiverne og fundet et ti år gammelt indslag fra Paris Airshow, hvor jeg besøgte et Iron Dome anlæg og talte med en af opfinderne bag - Iron Dome er sat i verden for at beskytte Israel mod missiler fra Hamas, men blev tilsyneladende overvældet 7 oktober, da der blev sendt mellem 2500 og 5000 raketter afsted mod landet på een gang.
LINKS: 9 it-ordføreres kronik mod chatkontrol: https://www.altinget.dk/artikel/samlet-opposition-til-regeringen-i-bryder-med-aanden-i-grundloven

Tilsynet med Efterretningstjenesterne, TETs seneste rapport om FE fra 2021: https://www.tet.dk/wp-content/uploads/2022/06/TET_FE_2021.pdf

Tidligere om FE-sagen:
Int. med Lars Findsen: https://mingarage.net/2022/02/18/kh-kjaerulv-efterretningstjenesteblues/

Om Hemmeligheder: https://mingarage.net/2021/12/17/kh-kjaerulv-hemmelighedens-magt/
AFLYTTET - i garagen
Ikke spilt