Facebook Pixel
Autisme med hjertet

#42 (2:2) Skolevægring m. VISO-specialist

Autisme med hjertet
Autisme med hjertet

I denne episode fortsætter Gunnar Dehn og jeg med at tale yderligere om skoleværing.


Gunnar deler sine erfaringer og viden omkring, hvordan vi kan hjælpe barnet tilbage i skole. I dette arbejde er både for forældrene, PPR, socialrådgiveren og skolen med lærerne og pædagogerne vigtige brikker.


Episoden er rettet både til forældre og fagprofessionelle, da vi sammen kan være med til at forebygge skoleværing, men også sammen finde vejen tilbage i skole for barnet.


Gunnar giver råd til hvordan man får et barn tilbage i skole, hvilket oftest ikke er bare lige til.

Det kræver en grundig undersøgelse og hvad den går ud på, fortæller Gunnar om.


Glæd dig også til at høre Gunnars vigtigste pointe, som taler lige ind i mit værdisæt, nemlig at vi skal huske at lytte til barnet og forældrene og at vi sammen hele vejen rundt kan løfte og hjælpe barnet tilbage.


Gunnar kommer også ind på vigtigheden af at kigge på barnets dagsform, men også ikke at gå for hurtig frem og presse på, for at få barnet tilbage i skole.


Men hvad gør man, når netværket omkring barnet og familien presser på og hvordan får man det bedste samarbejde på tværs af faggrupper af lærere, pædagoger, socialrådgiver, PPR osv.


Gunnar giver råd, som gør en stor forskel og hvor vigtigt det er med psykologisk tryghed i samarbejdet, men også at der altid er den fornødne viden om autisme, angst eller hvad der nu er på spil.


Hør også Gunnars helt konkrete råd omkring at vende skolevægring til skolegang.


Er du blevet nysgerrig på, hvordan jeg hjælper forældre som har børn med autisme og evt. skoleværing, så læs mere på min hjemmeside www.familierådgivningmedhjertet.dk


Autisme med hjertet
Ikke spilt