Facebook Pixel
Din Röst

#51. Din Röst - Johan Petré

Din Röst
Din Röst

Fest - och eventarrangören som när kriget i Ukraina bröt ut startade organisation Operation Aid. 

Är det då en krock mellan dessa världar och vad fick honom att agera?


Johan har ett enormt nätverk efter decennier som evenemangsarrangör. Vi pratar om hur detta kom till, hur man arbetar med att bjuda in till eftertraktade tillställningar och om att vara en doer med många projekt.

När Ryssland invaderade Ukraina hände något i honom, det var omöjligt att vara passiv. Hans eget nätverk kom att spela roll för finansiering av hjälp till de drabbade, men vad får en människa att själv hoppa på en buss ned i Europa i början av ett krig och sedan stanna i Warszawa och bara börja organisera?


Vi pratar om vad som hänt med honom under dessa månader, vad han sett och känt, om hur Operation Aid kom till, vad vi kan förvänta oss av större hjälporganisationer och om vikten av transparens. Johan ger konkreta exempel på hur Operation Aid valt sina insatser och berättar om behoven just nu. Vi frågar oss också vad man får tjäna om man arbetar med välgörenhet och konstaterar att det är viktigt att våga lyfta den reflektionen.


Den här veckan är Johan i Almedalen för att visa en del av Operation Aids arbete och prata om hur de vill agera framöver! Lyssna!



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Din Röst
Ikke spilt