Facebook Pixel
Din Röst

#57. Din Röst - Maria Lundqvist

Din Röst
Din Röst

Maria Lundqvist - hylllad och uppskattad skådespelerska. 

Alldeles i dagarna fyllde hon 60 år. Ålder är bra konstaterar hon, man blir modigare med åren och vi måste våga kliva på och ta för oss utifrån där vi är idag!


Maria växte upp i Göteborgs skärgård bland dragspel, havsvindar och tre bröder. Hon berättar om sin längtan till teatern, vikten av trygga vuxna som såg henne, och om hur hon tidigt hade ett mod, som i unga år bl a fick henne att ringa upp Folkteaterns chef Lennart Hjulström. Vi pratar om vägen fram genom teater, filmer och humor, om Sally som var en vattendelare, om pedagoger som gjort övertramp som fortfarande sitter i som en tagg.

Vad sa Margaretha Krook egentligen? Vilka har Maria inspirerats av? Och vem är städerskan Birgitta?


Maria är aktuell med sin föreställning Om att våga flyga, som filmats och nu visas på bio runtom i landet. Hur har hon själv gjort och känt kring att våga?

Hon är en stark röst i frågor som rör mäns våld mot kvinnor, och berättar bland annat om den uppmärksammade rättegången mot en kollega och om vad den typen av civilkurage kan kosta.

Ett rikt samtal mellan högt och lågt, där Maria själv säger det så fint: Möten med en del människor har gjort mig till den jag är idag!



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Din Röst
Ikke spilt