Facebook Pixel
Familiepsykologi

Afsnit 23: Børn og angst (NU MED GOD LYD!)

Familiepsykologi
Familiepsykologi
Angst er et grundvilkår for alle mennesker. Børn såvel som voksne. Angsten for at blive forladt, angsten for om man er god nok, angsten for døden. Måske kan mange af de sindslidelser børn såvel som voksne kæmper med, ses som forskellige måder at håndtere en underliggende angst. Det vil vi argumentere for i dette afsnit, hvor vi vil pege på nogle veje til at blive bedre venner med angsten og opdyrke den tillid, som er angstens modvægt. Derfor kan afsnittet også give mening, hvis man har et barn, som ikke lider af angst, men måske af ADHD eller kæmper med noget helt andet.

Vi taler om, hvordan angst hos et barn påvirker hele familien - også forældrenes angst - og hvad familien kan gøre for at støtte barnet bedst muligt. Én af pointerne er, at forældrene må finde veje, hvor de kan håndtere den angst, barnets angst, har sat igang hos dem. For angst smitter.

Derudover taler vi om vigtigheden af, at forældrene kan holde fast i deres egen glæde og tillid til barnet, upåagtet, at de påvirkede af barnets angst. Også for barnets skyld.


Det er vigtigt for os at Familiepsykologi kan nå ud til så mange som muligt. Derfor er det gratis tilgængeligt for alle. Er du glad for vores podcast og har du mulighed for at give et lille bidrag tager vi med glæde i mod dette. Det hjælper os til fortsat at kunne afsætte tid til og udvikle podcasten!

Kode til MobilePay box: 6567FH
Familiepsykologi
Ikke spilt