Facebook Pixel
Karlavagnen

Att växa upp i ett fattigt hem

Karlavagnen
Karlavagnen

De senaste åren har barnfattigdom varit ett hett debatterat ämne i Sverige. I Karlavagnen tisdag vill programledaren Skoob Salihi veta: hur var det för dig att växa upp i ett hem där det saknades pengar?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Den ekonomiska krisen i Sverige drabbar inte minst de som redan lever på marginalen. Skoob Salihi undrar därför: har du vuxit upp i ett hem där du såg dina föräldrar kämpa hårt för att få det att gå runt?

Hur gjorde dina föräldrar för att få pengarna att räcka? Hade du inte pengar till fritidsaktiviteter och var det tufft när man skulle ha med sig matsäck? Kanske hade du inte råd att följa med på klassresan? Eller fick du ärva alla dina storasyskons kläder? Fick du själv börja jobba tidigt för att hjälpa dina föräldrar, gick du ibland hungrig till sängs eller blev du kanske expert på att panta burkar?

Vad lärde du dig av att växa upp i en familj där pengar inte togs för givet? Har du kanske egna barn idag som du kan ge andra förutsättningar? Hur är det?

Att växa upp med knaper ekonomi i Karlavagnen med Skoob Salihi

Ring oss, mejla på karlavagnen@sverigesradio.se eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet börjar kl 21:40.

📞 020-22 10 30

Direktsänder från Göteborg

Skoob sänder programmet direkt från radiohuset i Göteborg men du kan också lyssna på Karlavagnen i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Karlavagnen
Ikke spilt