Facebook Pixel
P3 Soul

Adaam & J Cole

P3 Soul
P3 Soul

Den unga svenska hiphopgeneration ställs ofta mot den äldre. Men i fallet Adaam känns det som en naturlig fortsättning på det som varit. Ett resultat av historien. Med sin karisma, tekniska skicklighet och utvecklade melodikänsla har Adaam från Märsta blivit en flitig hitmakare. Länken mellan Redline-eran och den nya vågen.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Han dök upp första gången bara 12-år gammal genom gästinhoppet på Akis ”Betonghiphop”. Genomslaget en tre år senare med ”Trapstar” banade väg för succeåren  med Einarsamarbetet ”Dansa”, VC Barre-duetten ”Topp”. debutalbumet ”Topboy” och årets sommarplåga ”17”. Ett avsnitt från mars i år.

I timme två möter du J Cole som är aktuell med Drake samarbete (amerikanska listettan ”First person shooter”) och på gång med ett nytt album (länge utlovade ”The fall off”). I ett program från 2011 tar vi det från början. När Cole kom från North Carolina till New York var han full av drömmar om hiphopens födelseplats. Väl där tvingades han inse att inget på östkusten var riktigt som han hade föreställt sig.

P3 Soul
Ikke spilt