Facebook Pixel
P3 Soul

Q & Emotional Oranges - det gyllene snittet

P3 Soul
P3 Soul

Välkommen till den nya, fria och luftiga R&Bvärlden enligt Q och Emotional Oranges. Ett kalejdoskop av färger och stämningar från olika eror. Att lyssna på Que Marsden är som att resa i tiden, samtidigt som det på ett märkvärdigt vis känns som att verkligen befinna sig i nuet.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Musiken i mitten av 2020-talet kläddes i en flummig och psykedelisk dräkt, och lät som ett avancerat återbruk, där den förväntade revolutionen stod på vänt, och artister som Floridas Q kunde frodas. Det kändes som ännu en retrofuturism rustad att göra något eget av klassiska epoker och kortlivade trendnycker. Q uppfattade tidigt att hans låtar tenderade att bli kärleksfulla pastischer, även när han försökte avskärma sig från det förgångna. Så han skapade ett filter inom sig. Men frågan var hur effektivt och hälsosamt det där filtret var.

Sverigeaktuella duon Emotional Oranges framkallar sin egen verklighet genom groovebaserad R&B med smak av sent 90-tal, som ibland glider över i dunkel och disig musik för nattliga bilfärder. Det handlar om vanliga människor som bidrar till att göra R&B lite mer mystisk. Azad och Vali valde till en början att dölja sina identiteter. Inspirerade av Daft Punk, Gorillaz och MF Doom. Sedan debuten ”The Juice Volume 1” har paret serverat en rad stabila släpp.

P3 Soul
Ikke spilt