Facebook Pixel
Retkiradio

Retkiradio 2/2023 - Nuotiomusiikkia sekä Kenkiä ja UUVI

Retkiradio
Retkiradio
Retkiradio palasi lähtöhoodeille, sillä tämänkertainen lähetys on nauhoitettu Helsingin Kalliossa eli reilun puolen kilometrin päässä Suvilahdesta, josta Retkiradio starttasi joulukuussa 2020. Nyt sateisessa ja sumuisessa Helsingissä keskustellaan nuotiomusiikista. Ohjelman vieraina asiaa pohtivat kaksi musiikkitietäjää, Heikki Ranta ja Anssi Väisänen.
Nyt onkin vähän pidempi jakso kyseessä, kun oli paljon hyvää keskustelua tuottanut aihe ja mainiot vieraat. Tällä kertaa mietitään mitä nuotiomusiikki yleensä on ja mitä yhdistäviä tekijöitä muulla luontomusiikilla siihen on. Vieraiden kanssa paneudutaan myös elokuvamusiikkiin sekä sivutaan myös nuotiokaraokea ja nuotiorappia.
Välillä pistäydytään kesän 2022 Erämessuilla ja kuunnellaan mitä Retkinikkarin ohjelmalavalla juteltiin retkeilijöiden kengistä, Heiko Riedelin ja Sami Mikkolan kanssa.
Toisessa messuvierailussa esitellään UUVI eli Uudenmaan virkistysalueyhdistys ja rupatellaan eteläisen Suomen retkeilykohteista Silvan ja Juuson kanssa.
Retkiradion kolmannen tuotantokauden toisessa jaksossa on mukana kaikki perinteikkäät osa-alueet, kuten Eväshetki, Päivän kysymys ja Viikon kirja. Maistelussa tällä kertaa Hailuodon Panimon Portteri ja Kujalan tilan Tervasiirappi. Käsiteltäväksi kirjaksi vieraille valikoitui Heikki Salon Kahlekuningaslaji - laululyriikan käsikirja.
Tuttuun tapaan Retkiradion juontaa retkeilytoimittaja ja Retkinikkari Joppe Ranta.
Retkiradio
Ikke spilt