Facebook Pixel
Retkiradio

Retkiradio 2/24 - Tulen olemus

Retkiradio
Retkiradio

Tuli, liekit, nuotio. Tuttua kaikille, vai onko sittenkään. Nyt otetaan käsittelyyn tulen olemus. Teemaan syvennytään Anssi Romon kanssa. Hänelle tuli on tuttu elementti jo lapsuudesta, mutta puupoltin Juuvia kehitellessään, Anssi perehtyi palamiseen ja palamisen teoriaan hyvin tarkasti.

Tuli tuo valoa, tuli tuo lämpö ja tuli tuo tunnelmaa. Aiheeseen kaivaudutaan Anssin kanssa, mutta jaksossa käydään myös juontaja Joppe Rannan kanssa rakentamassa nuotio. Ohjelmassa kysytäänkin tulen tuntemisen äänimaailmasta. Löydätkö sinä kuulokuvasta nuotion?

Retkeilytoimittaja Ranta on partiokavereineen nuotiolla ja haastattelee Simometsot-lippukunnan jäseniä Retkiradion eväskoriin. Mitähän partiopojat syövät?

Jaksossa luetaan katkelmia Sakari Pälsin vuonna 1944 julkaistusta kirjasta Eräelämän perinteitä ja kuullaan kirjoittajan mietteitä tulen käyttämisestä. Vielä hetkeksi piipahdetaan toimittajan omalla laavulla ja esittelyssä on pieni, mutta kätevä väline tulentekoon.

Tuli-teemasta vaihdetaan pinnan alle, kun Jesse Jokinen esittele mielenkiintoisen kirjan Retkiradion kirjahyllyssä. Siitä jatketaan sujuvasti Tämän retken haluaisin tehdä -osioon, jossa Joonas Ollila muistelee reissujaan ja kertoo mihin hän nyt retkensä suuntaisi.

Jaksossa esiteltyjä asioita on mahdollista katsella kuvina Instagramissa @retkiradio -tilillä.

Pahoittelumme siitä, että ohjelman innokas toimittaja ei esittele itseään ohjelman aikana kertaakaan. Syynä ei ole narsismi tai luulo kuuluisuudesta ja suosikkijuontajuudesta, vaan ihan unohduksesta. Retkiradion tuottaa ja toimittaa retkeilytoimittaja ja @retkinikkari Joppe Ranta. Ohjelma on täysin omakustanne eikä sisällä maksettua mainontaa. Retkiradiota tehdään rakkaudesta lajiin.

Mikäli ohjelmasta tykkäätte, niin pistäkää viestiä retkeilevän väen keskuuteen, että tällaista olisi tarjolla.


Retkiradio
Ikke spilt