Facebook Pixel
Verden til forskel - DIIS podcast

Kampen om Indo-Pacific: Vinder de vestlige eller kinesiske værdier i Asien?

Konflikten mellem USA og Kina bliver skærpet måned for måned. Meget handler om militær magt, økonomisk indflydelse og teknologisk udvikling. Men en lidt overset del af konflikten handler også om identitet og hvordan både USA og Kina prøver at styrke deres position og knytte bånd til andre lande gennem en fortælling om, hvilke værdier der er vigtige for dem – og ikke mindst hvordan modparten er en farlig aktør, som man skal være på vagt overfor.

Denne udvikling i konflikten mellem Kina og Vesten har seniorforsker Andreas Bøje Forsby set nærmere på i en ny rapport med titlen ”Like-mindedness: How the West shapes the Geostrategic Landscape in the Indo-Pacific”. I denne udgave af Verden til forskel dykker vi blandt andet ned i rapportens konklusioner, men vi lægger ud med den aktuelle situation i forholdet mellem Kina og USA, for den handler i høj grad også om ord og identitet.

Læs rapporten her: https://www.diis.dk/en/research/like-mindedness-how-the-west-shapes-the-geostrategic-landscape-in-the-indo-pacific
Verden til forskel - DIIS podcast
Ikke spilt