Facebook Pixel
Mental Atlet

22# “Juhuuu! Smerte er komplekst!” Mathilde Kehler (smertecoach ved Smerteguiden)

Mental Atlet
Mental Atlet

Juhuuu! Smerte er komplekst!

Det er et af Mathilde Kehlers kernebudskaber, som gæster vores podcast i denne episode. Mathilde har for et par år siden stiftet Smerteguiden, hvor hun arbejder som smertecoach og brænder for formidlingen af den nye smerteforståelse.


Hun fortæller i episoden om den komplekse smerteforståelse, hvor der ikke bare er én vej, men mange og adskillige faktorer, der kan være med til at påvirke vores oplevelse af vores smerte i en given situation.


I den nye smerteforståelse forstås smerte som et alarmsystem, som kan sende alarmsignaler, men det betyder ikke nødvendigvis, at vi er i potentiel fare lige her og nu. Det handler rigtig meget om at forstå vores smerter, så vi kan opleve en tillid til os selv, vores krop og hvordan vi håndterer smerten.

Modsat den gamle, biomedicinske smerteforståelse, hvor smerteforståelsen bliver meget simpel og én til én mellem smertesignal og skade.


Men hvordan kan vi bruge den nye smerteforståelse i forbindelse med vores sportspræstation? Hvordan kan vi bruge den, når vi fx møder muren i et maraton eller i hvilken som helst anden sportssituation, hvor vi oplever smerte eller skal presse os selv.


Det snakker vi meget mere om her i episoden, så lyt endelig med og bliv langt klogere på smerte!


Husk du kan støtte Mental Atlets podcast helt gratis ved at dele, anbefale og følge - tusind tak :)

Mental Atlet
Not playing