Facebook Pixel
Mentaltrener Podcasten

Hva du må vite om digitale penger og hvordan det kan innvirke på ditt liv med Lasse Meholm

Mentaltrener Podcasten
Mentaltrener Podcasten
Hva nøyaktig er digitale penger? Forestill deg et pengesystem som kan programmeres for spesifikke bruk – er det mulig? Om du ikke ønsker å vaksinere deg i fremtiden, kan du da miste tilgangen til pengene dine? Og hvor mye makt har egentlig Norges Bank over disse digitale valutaene? Bli med oss i denne episoden hvor vi dykker dypt inn i verden av digitale valutaer, utforsker deres potensiale, og avdekker hvilke roller sentralbanker kan spille i denne digitale revolusjonen.

I denne episoden har vi æren av å presentere Lasse Meholm. Med en bakgrunn som spenner fra dataingeniør til en imponerende bachelorgrad i internasjonal finans, er Meholm ikke fremmed for akademiaens utfordringer. Hans akademiske reise har ført ham gjennom prestisjetunge institusjoner som Oxford Saïd Business School og MIT Sloan School of Management, berikende hans kunnskap og skjerpende hans innsikt.

Meholms profesjonelle karriere er like imponerende, med nøkkelroller innen digital innovasjon og strategi hos Nordea, DNB, og advokatselskapet EY Tax & Law, hvor han har ledet vei for digitale aktiva, kryptospørsmål, og blokkjedeteknologi. Men det stopper ikke der; Lasse har også vært hjernen bak flere suksessrike fintech-startups, med en imponerende historikk av salg til store nordiske konsern.

Som en ettertraktet foredragsholder har Meholm delt sin dyptgående ekspertise om Bitcoin, blokkjedeteknologi, og den fremvoksende verden av smarte penger med et globalt publikum. Hans bidrag til litteraturen inkluderer flere bøker publisert av Hegnar Medias bokforlag, som har belyst kryptovaluta og blokkjedeteknologi for et bredere publikum.

Gjør deg klar for en fascinerende samtale med Lasse Meholm, hvor vi utforsker de siste trendene og innovasjonene som former fremtiden for finans.

Vi er innom: 00:00 Byttehandel, rød tråd gjennom historien, pyramidene i Egypt. 06:35 Innføring av mynter som globalt betalingsmiddel. 14:33 "Internasjonal institusjon som regulerer bankenes egenkapital." 21:30 Teknologiens bruk i kampen mot kriminalitet. 24:20 Bekymring for vanlige folk og betalingsproblemer. 30:16 Bekymring for personvern og datainnsamling fra BankID. 34:12 Mye manuelt arbeid, teknologi kan hjelpe. 46:23 Overvåkning av banktransaksjoner skaper skepsis og bekymring. 49:57 Teknologisk utvikling, kryptovaluta og hvitvasking regulert. 57:02 Bankenes stabilitet bekymrer både i tradisjonell og digital verden. 01:08:27 Frykt for digital styring av pandemilover.
Mentaltrener Podcasten
Not playing