Facebook Pixel
Mentaltrener Podcasten

Samuel Massie om et annerledes liv, Antarktis og bli gift som 17 åring

Mentaltrener Podcasten
Mentaltrener Podcasten

Hvordan er livet til en av Norges mest kjente TV personligheter? Hvordan klarte han å bli gift med datteren til en stammehøvding som 17 åring? Hva har han opplevd de 4 gangene han har vært på Antarktis?

Samuel Massie er en norsk eventyrer, foredragsholder, programleder, forfatter og debattant.

Massie ble kjent for det norske folk i 2011, da han deltok på Berserk-ekspedisjonen til Antarktis sammen med kapteinen Jarle Andhøy og tre andre kamerater. Målet var å nå sydpolen og hedre Roald Amundsen 100 år etter han først erobret sydpolen. Seilaset fikk et tragisk utfall da skuta med tre ombord forsvant sporløst i Sørishavet. Båten og mannskapet har aldri blitt funnet.

Han har senere seilt til Antarktis for å søke etter båten, hvor de blant annet i 2012 ble prøvd stoppet av tre marinefartøy og to søkefly, utsendt av newzealandske myndigheter. Men de gjennomførte allikevel ekspedisjonen. Ved retur til Chile ble mannskapet feilaktig fengslet med mistanke om kidnapping og menneskesmugling av maorihøvdingen Busby Noble, men ble løslatt to uker senere. Det har senere vært flere rettssaker hjemme i Norge samt bøter som har blitt iført ekspedisjonslederen.

Han har skrevet boken Hold fast! som er en selvbiografi om hvordan han gikk fra å være skoletaper og på kant med loven til å bli en målbevisst polfarer.

I perioden 2014–2020 holdt han over 1000 foredrag for skoler og bedrifter.

Mens Samuel jobbet som programleder for Skal vi danse i 2016 fikk bestefaren hans kreft. Det førte til at han avsluttet sitt arbeid der og tok sin da 83år gamle bestefar med ut på en verdensreise. De reiste av og på i flere år og duoen har senere holdt mange foredrag sammen om «kunsten å leve».

I 2021 ble han utnevnt ved kongelig resolusjon til å sitte i NOU med mandat for offentlig utvalg om folkehøgskolene, for å vurdere folkehøgskolens plass i samfunnet.

Noen av TV-programmene han har vært med på:

God lytt!

Mentaltrener Podcasten
Not playing