Facebook Pixel
STAY GROUNDED PODCAST

Doctor Diamantis – Du har hälsan i dina händer

STAY GROUNDED PODCAST
STAY GROUNDED PODCAST

I dagens avsnitt möter jag den populära Doctor Diamantis, Diamanis Koukouvinos, naprapaten och läkaren inom kinesisk medicin som gjort succé på att prata om holistisk hälsa och självläkning. Han har varit gäst i otaliga poddar och kan idag även titulera sig själv som poddare och författare till två böcker. 


Doctor Diamantis berättar om hur intresset för örtkurer startade i hans farfars trädgård i Grekland, om hans egna besvär med allergier under tonåren som botades av en kinesisk medicinkvinna och hur det ledde honom till att, efter sin naprapatutbildning, åka till Kina för att studera kinesisk medicin själv. 


Vi pratar om skillnader mellan västerländsk medicin och kinesisk medicin, livsstilsförändringar, om vikten av att förstå att allt hänger ihop och att du har makten i egna händer att skapa förutsättningar för att må bra. 


”Jag vill få patienterna att inse kroppens fantastiska visdom och intelligens.”


Doctor Diamantis ger sin syn på den stora samhällssjukdomen stress och förklarar hur viktigt det är att nysta i orsakerna till ohälsa. 


”Vägen ur det mänskliga lidandet är genom lidandet.”


Doctor Diamantis berättar även om den uppmärksamhet han fått de senaste åren – med en kölista på över ett halvår för att besöka hans klinik och utöver det flera andra uppdrag som den publika figur han blivit – med många åtaganden och människor som förlitar sig till hans expertis. Hur ser han då själv till att må bra och orka? 


Jag ställer dessutom ett par lyssnarfrågor. Hur ser han på alkohol? Går det att motverka håravfall? Och hur hittar man egentligen svaren inom sig?



Länkar till Doctor Diamantis:

DoctorDiamantis.com

IG: @doctordiamantis

Podcast: Doctor Diamantis Podcast


Tack för att du lyssnar, dela gärna det här avsnittet med någon du tror skulle uppskatta Diamanis kloka ord.


Med Kärlek,

Sofie


Instagram:

@sofie_kraft

@staygrounded.podcast

@groundedfactory

(Med koden STAY GROUNDED har ni 30% rabatt på alla yogamattor hos Groundedfactory.com.)


Musik: John Martin, Albin Tjernberg.

Foto: Stina Caesar.


Hosted on Acast.

© Sofie Kraft



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

STAY GROUNDED PODCAST
Ei soiteta