Facebook Pixel
STAY GROUNDED PODCAST

Gustav Johansson ”Jävligt Gott” – Varför vegansk mat behöver vara fruktansvärt jävla god

STAY GROUNDED PODCAST
STAY GROUNDED PODCAST

Det känns fantastiskt roligt att få dela med mig av veckans avsnitt där jag träffar den passionerade Gustav Johansson – opinionsbildare och entreprenör inom vegansk matlagning. Med målet att förändra världen föreläser han runtom i landet, driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt Gott och är delägare i den veganska restaurangen Chou Chou i Stockholm. 


I avsnittet får vi ta del av hur och varför Gustav blev vegan och om hur det beslutet mottogs av hans köttälskande pappa, och vännerna. 


”Han kommer aldrig äta något gott någonsin igen.”


Gustav berättar om hur hans hyllade matblogg kom till, ger tips på veganska produkter i butikerna och berättar om planerna kring den populära restaurangen Chou Chou i Stockholm, som han är delägare i. 


Varför satsar han egentligen på att göra ”vanlig mat” såsom köttbullar, lasagne och hamburgare veganskt? Och hur långt har vi som samhälle kommit i skiftet mot att äta mer veganskt?


Vi pratar om matkultur, hur vegansk mat kan hjälpa världen att bli mer klimatsnäll och hälsosam, hur man gör det lätt att göra rätt och hur man når fram till skeptiker. 


”När du når den kritiska massan kan du förändra världen.”


Dessutom ställer jag ett par lyssnarfrågor. Hur får man skolor att ställa om? Och hur ser han på att flera inom yoga- och hälsovärlden verkar prata mer och mer om intuitivt ätande, där kända veganer, såsom Yoga Girl, väljer att introducera mer animaliska produkter till sina dieter efter att ha varit veganer länge?


Han berättar dessutom om varför han ser veganism som sin livsåskådning, och varför man behöver normalisera att inte vara perfekt – det behöver inte vara allt eller inget. 


”Det är viktigare att många gör mycket än att alla gör allt.”


Jag blev så imponerad av Gustavs driv och känner mig otroligt inspirerad att laga fler jävligt goda veganska rätter. Vilka är era veganska favoritrecept?


Tack för att du lyssnar, dela gärna med en vän!


Med Kärlek,

Sofie


Instagram:

@sofie_kraft

@staygrounded.podcast

@groundedfactory

(Med koden STAY GROUNDED har ni 20% rabatt på alla yogamattor hos Groundedfactory.com.)


Musik: John Martin, Albin Tjernberg.

Foto: Stina Caesar.


Hosted on Acast.

© Sofie Kraft



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

STAY GROUNDED PODCAST
Ei soiteta