Facebook Pixel
Tutkitaan yhdessä Elämän kirjaa

Kaikkivaltias ja hyvä Jumala - miksi kärsimys?

Jos Jumala on kaikkivaltias ja hyvä, niin miksi maailmassa on kärsimystä?

Tämä on kysymys, johon tulemme nyt paneutumaan tässä opetuksessa.

Moni ihminen on jopa kääntänyt selkäänsä Jumalalle sen vuoksi, että heidän mielessään Kaikkivaltiaan ja Hyvän Jumalan olemassaolo ja kärsimys ovat yhteen sovittamattomissa.

Esimerkiksi Yrjö Rautio, joka on politiikan toimittaja, kirjoittaa Helsingin Sanomissa tällä tavalla:

"En ole ateisti, koska hekin ovat erään sortin uskovaisia.

En kuitenkaan löydä yhtään todistetta Jumalan olemassaolosta, jo pelkästään kaikki se pahuus, joka maailmaa hallitsee, riittää todistamaan, ettei häntä voi olla."

Eli tässä oli tämmöinen moraalisen pahuuden aiheuttaman kärsimyksen, yhteensovittamattomuus hyvän ja kaikkivaltiaan Jumalan kanssa.

Toinen lainaus on Kotimaa 24 palstalta, kirjoitettu Nepalin maanjäristyksen jälkeen.

"Pitäisikö itkeä vai nauraa, kun uskovat puhuu Jumalan rakkaudesta?

Jälleen kerran maapallon rakenteen vuoksi tuli tuhoisa maanjäristys, joka kylvi kuolemaa ja tuskaa. Mikään pakkohan kaikkivoipalla ei ollut luoda maapalloa, joka aiheuttaa aina maanjäristyksiä, lainaus päättyy."


Eli tässä oli tämmönen luonnollisen, "pahuuden" aiheuttaman kärsimyksen ongelma. Ajatuksena on, että jos Jumala olisi kaikkivaltias ja hyvä Jumala, niin hän olisi luonut maapallon, jossa ei ole mannerlaattoja, jotka liikkuvat ja aiheuttavat maanjäristyksiä.


Tässä opetuksessa tutkitaan vastausta kysymykseen, miksi Jumala sallii kärsimystä. Opetus on jaettu kahteen osaan, josta ensimmäisessä tutkitaan yleisellä tasolla kärsimyksen ongelmaa, ja opetuksen loppupuolella kerron vielä oman kokemuksen, miten itse sain ratkaisun henkilökohtaisella tasolla kärsimyksen ongelmaan.

Seuraavassa opetuksessa, eli toisessa jaksossa, pohditaan vielä tarkemmin Raamatun esimerkkien kautta, tai raamatun tekstin kautta sitä, että miksi Jumalan lapset joutuvat kärsimään.

Tervetuloa mukaan tämän tosi tärkeän aiheen pariin.


----


Opetus Veli-Pekka Joki-Erkkilä

info(at)precept.fi


-


Musiikki pixabay

Tutkitaan yhdessä Elämän kirjaa
Ikke spilt