Facebook Pixel
Huddoktorerna

Misstänkt hormonstörande ingredienser- hur undviker man dessa?

Huddoktorerna
Huddoktorerna

Välkommen till dagens spännande avsnitt där vi utforskar en viktig och ofta förbisedd aspekt av vår hälsa - misstänkt hormonstörande ämnen. Följ med oss på en 30-minuters upptäcksfärd där vi avslöjar var dessa ämnen gömmer sig – från solskydd och hudvård till foundations. Vi djupdyker in i världen av parfymämnen, silikoner, PFAS, vattenavvisande ämnen samt UV-filter, och diskuterar hur de påverkar vår hälsa.

För att ge dig en ännu djupare insikt länkar vi till en artikel från Skinome.com, där du kan lära dig mer om hormonstörande ämnen och deras potentiella påverkan, speciellt under graviditet. Kolla in artikeln här: Skinome.com om Hormonstörande Ämnen.

Dessutom diskuterar vi de tre listorna över hormonstörande ämnen som för närvarande granskas av EU. Denna information är viktig inte bara för din hälsa, utan också för att göra medvetna val som påverkar vår planet. Ta del av listorna här: EU:s Granskning av Hormonstörande Ämnen.

Missa inte detta viktiga och insiktsfulla avsnitt där vi navigerar genom komplexiteten i de produkter vi använder varje dag.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Huddoktorerna
Ei soiteta