Facebook Pixel
Gi litt mer faen

Episode 70: Jordan Petersons 12 regler for livet - kapittel 10: en gjennomgang

Gi litt mer faen
Gi litt mer faen

Vi er endelig i gang igjen etter en laaaang sommerferie - og dermed er det mye som må snakkes om. Praten går utrolig nok uavbrutt i noe over 28 minutter, så hvis du er av den utelukkende faglige typen, bør du kanskje spole litt. Bare et tips.

Ellers snakker vi om disse tingene i denne episoden av GLMF: Jordan Petersons 10 regel heter "formuler deg presist", noe som fører oss i retning av disse spørsmålene: Hvilken sammenheng har språk med vår virkelighetsoppfatning å gjøre? Hvordan kan det å snakke, henge sammen med begrepet ansvar? Er det nå egentlig noe problem å snakke om problemer - eller kan det tvert imot være problematisk?  Vi lærer barn å snakke, men kan akkurat det ha langt dypere årsaker enn at de skal være i stand til å mase i baksetet på biltur? Og sist, men ikke minst: ville det ikke ha vært enklere for oss alle dersom vi bare kalte alle pelskledde, firbente dyr for vov-vov?

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0265407510382319

Liker du GLMF - en podcast om livsmestring? Gi oss gjerne en rating og en kommentar på Apple podcaster, eller trykk på følge-/abonnerknappen i din foretrukne podcastplattform.

Dette tar bare noen sekunder, men hjelper oss veldig til å bli mer synlige i påsskæssjungelen der ute.

Gi litt mer faen
Ei soiteta