Facebook Pixel
Ruspasient

15 minutter, og de tok min sønn ved fødselen

Ruspasient
Ruspasient

I denne episoden møter jeg Bjørn Erik Grande som er 43 år og kommer fra Malm i Trøndelag. Bjørn begynte å ruse seg da han var tenåring, og var rusavhengig fra han var 15 år gammel. Hans foreldre skilte seg da han gikk på ungdomsskolen, og derifra valgte Bjørn å bo med sin far, mens mor og søsken bodde i et annet hus. Bjørn skjønner i dag at hans far tok bruddet ganske tungt, på grunn av at det ble mye alkohol i hjemmet, og en av Bjørns rutiner etter han kom hjem fra ungdomsskolen, ble å ta seg en øl og drikke videre sammen med sin far.

Videre så forteller Bjørn om flere traumatiske hendelser opp i gjennom årene, og den ene gangen hvor han bare var millisekunder unna døden da han bodde her i Trondheim, fant vi ut at jeg også hadde vært tilstede som liten jente i samme blokk. Begge vi to, med flere, var dessverre vitne til et selvmord, hvor vedkommende valgte å hoppe fra blokka.

Bjørn forteller også om den gangen han skulle bli far selv, hvor han og hans daværende samboer valgte å gå til barnevernet på Steinkjer i Trøndelag, for å søke om bistand til hjelp for å bli foreldre. Dette møte skjedde en gang, og varte i 15 min. Utfallet ble drastisk, da Bjørn så i gangen på sykehuset da de var på føden, at barnevernet sto klar til å ta barnet, i samarbeid med politiet. 3 liv ble fort ødelagt, og konsekvensene ble veldig alvorlig for Bjørn og kjæresten. Her får vi enda en historie hvor det er mennesker som er hjelpesøkende, som legger sine liv og sin tillit i hendene på et system som totalt svikter de som mennesker.

I dag er Bjørn Erik innlagt ved Evangeliesentert, avdeling Brubakken, og vi får høre mer om hans drømmer og fremtidsplaner i denne episoden.

Bjørn har sin egen åpne side på Facebook, hvor han deler sine tanker om livet og om Gud, han ønsker deg som vil, velkommen innom.


(1) Bjørn Erik Grande | Facebook

Ruspasient
Ikke spilt