Facebook Pixel
Hverdagspsyken

Ernæring og psyken m/ Marit Kolby og Dr. Gunhild Melleby

Hverdagspsyken
Hverdagspsyken

Hva har ernæring med psyken å gjøre og hvordan påvirkes vi av det vi spiser?

I ukens episode snakker vi om samspillet mellom fordøyelsessystemet, kroppen og psyken. Du møter psykiater Gunnhild og ernæringsbiolog Marit, som i tillegg til sine fagperspektiv, begge selv har opplevd hvordan ernæring kan skape store endringer i kropp, sjel og psyke.

De løfter frem systemperspektivet og hvordan matvareindustrien har endret maten vi spiser, men også hvordan vårt syn på mat har blitt påvirket av markedskreftene og sosiale medier. Sammen med Jimmy går de kunnskapsrike kvinnene i dybden på et viktig tema som berører oss alle, hvor vi ser at spesielt helsesystemet for mental helse ikke tar kraften av livsstilsendringer og ernæring på alvor. Hør hva gjestene mener om fordelene du kan oppleve ved å ta i bruk denne kunnskapen i eget liv.

Marit Kolby er ernæringsbiolog med bachelor i matvitenskap og master i ernæringsbiologi, og hun jobber som høyskolelektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Marit er en fritttalende og viktig stemme i samfunnsdebatten for å spre ernæringskunnskap og løfte kunnskapen til et nytt nivå.

Gunhild Melleby er utdannet lege og psykiater, og jobber nå selvstendig hvor hun hjelper folk gjennom å ta i bruk livsstilsmedisin som et viktig verktøy for å få bedre helsen både fysisk og mentalt. Hun er opptatt av å reversere sykdommer gjennom en sunn livsstil. Hun har erfaring både som allmennlege og fra å jobbe som psykiater på sykehus, der hun engasjerte seg for å løfte koblingen mellom somatikk, psyke, og ernæring.

God lytting!

Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏

Du kan hjelpe ved å :
Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩‍💻

Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲

Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no

Hverdagspsyken
Ikke spilt